Seat kondigt elektrische Seat Mii Electric aan

Seat heeft de 100% elektrische Seat Mii electric aangekondigd. Voor het eerst heeft het automerk foto’s van de Seat Mii electric naar buiten gebracht. In Oslo, Noorwegen wordt de eerste volledig elektrische auto van Seat officieel onthuld. Eind dit jaar start Seat met de productie van de Seat Mii electric. In 2020 kunnen wij deze elektrische auto in de showrooms in Nederland verwachten.

Seat Mii electric

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is seat-mii-electric-013-hq-844587.jpg

Seat start deze week met een Europese ‘Seat on Tour’ roadshow. Tijdens deze tour beleeft de 100% elektrische Seat Mii electric zijn werelddebuut. Op de foto’s is te zien dat de elektrische auto verder gaat onder de naam Seat Mii Electric. De Seat Mii electric is een compacte, elektrische auto. De Seat Mii electric is de eerste, volledig elektrische auto die van Seat in productie gaat.

De Seat Mii electric is vergelijkbaar met de 100% elektrische Skoda Citigo iV en Volkswagen e-Up!. Skoda heeft onlangs de Skoda Citigo iV officieel onthuld, hoog tijd voor Seat om ook meer bekend te maken over hun eerste volledig elektrische auto. De Seat Mii electric onderscheidt zich onder andere door de naam Mii Electric op de achterzijde van de auto. Bovendien is het mogelijk om de elektrische auto te bestellen met verwarmde stoelen, diverse lederen accenten en is de auto standaard voorzien van Lane Assist.

Actieradius + opladen Seat Mii electric

De Seat Mii electric heeft een 36,8 kWh accupakket en een actieradius van 260 kilometer. In de praktijk zal de actieradius van de Seat Mii electric neerkomen op zo’n 225 kilometer. De Seat Mii Electric gaat van 0 naar 50 in slechts 3,9 seconden.

De Seat Mii Electric is bij een openbaar oplaadpunt (laadvermogen 7,2 kW) binnen 4 uur weer voor 80 procent opgeladen. Bij een 40 kW snellader heeft de elektrische auto één uur oplaadtijd nodig.

App Seat Mii electric

De Seat Mii electric is standaard uitgerust met Seat Connect. Dat wil zeggen dat de bestuurder heel gemakkelijk via de app van Seat de locatie van de auto kan bekijken, de airconditioning regelen en bovendien de status van de auto controleren (zijn de deuren vergrendeld en staat de verlichting uit).

Elektrische auto’s van Seat

Naast de Seat Mii electric maakt het automerk tijdens de ‘Seat on Tour’ roadshow ook meer bekend over de Seat el-Born en Seat Minimó. De Seat el-Born is tevens een 100% elektrische auto en krijgt een 62 kWh accupakket. De Seat el-Born heeft een actieradius van 420 kilometer (WLTP). In de praktijk is het mogelijk om ongeveer zo’n 370 kilometer met de elektrische auto te rijden. Via een 100 kW snellader is de Seat el-Born binnen 47 minuten weer voor 80 procent opgeladen. In 2020 wordt de elektrische Seat el-Born op de markt uitgebracht.

De Seat Minimó is een conceptmodel van Seat en combineert de gemakken van een auto met een motorfiets. De elektrische vierwieler is geschikt voor één persoon.

Seat Mii electric in 2020 in Nederland

De zakelijke rijder die geïnteresseerd is in het leasen van de Seat Mii electric, eind 2019 begint Seat met de productie van Seat Mii electric. In 2020 kunnen wij de elektrische auto in Nederland verwachten. Verder heeft het automerk nog niets bekendgemaakt over de prijs van de Seat Mii electric. De verwachting is dat de vanafprijs van de Seat Mii electric zo rond de 22.000 euro ligt.

SEAT LEASE AANBIEDINGEN BEKIJKEN KLIK HIER!
Bron Leaseblog

admin

You must be logged in to post a comment.